
קבלו מתכון חגיגי של הקרניבורים עם השף רז רהב – אוכף טלה בציר יין ושקדי עגל עם סלט משוואיה בנוסח פולני.
מתכון מדהים וקל, מרענן ועם מלא שואו אבל זה רק שואו כי הטעם פשוט מטורף!
אוכף טלה בציר יין
מנת בשר שנראית מעולה ועם טעם אפילו יותר טוב
מצרכים:
אוכף טלה, שקדי עגל, יין, סרדינים בשמן, ירקות בגריל – בצל, עגבניה ופלפל חריף.
- שלב ראשון: שמים את הירקות על האש, מפזרים מלח בנדיבות על האוכף טלה ומתחילים לצלות אותו מהצד של השומן.
- שלב שני: כשהירקות מוכנים חותכים אותם לסלט משוואיה, קוצצים את הסרדינים ללא השדרה שלהם ומוסיפים למשוואיה עם שמן מהסרדינים כדי לקבל טעם, אפשר לסחוט מעל ליים ומערבבים טוב את הטעמים.
- שלב שלישי: אחרי שהוא מוכן מורדים את הטלה למנוחה של שבע דקות וחותכים אותו לרצועות.
- שלב רביעי: צולים את השקדים בעדינות ומורידים שמוכן.
הצעת הגשה: מסדרים את הפרוסות אוכף טלה בצורה מסודרת, מעל הטלה שמים את הסלט משוואיה שלנו ומעל המשוואיה מניחים את השקדי עגל.
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=WqIBpnqJjUY