
לפעמים יש סטיגמה על אווזים שקשה לעבוד איתם מבחינת אופציות בישול ושיש מחסור במתכונים איכותיים, המתכון הזה ינפץ את הטענה הזאת לרסיסים, כמובן שאפשר להיות יצירתיים אבל דאגנו לכם מבחינת נוסחא כדי שהאווז יתבשל כמו שצריך גם מבפנים וגם מבחוץ, תהנו ותחוו כי אווז זה מעדן!
בסרטון למטה יש גם שוק אווז וכנפיים אז מוזמנים להינות.
אווז שלם במעשנה
מתכון ג’וסי לאווז שלם במעשנה עם הכנה ב-3 שלבים
מצרכים:
אווז שלם, מייפל, פפריקה ומלח פלפל.
מילוי (לא חובה): בצלים, תפו”א, סלרי, לימונים ומה שבאלכם בגדול.
- שלב ראשון: שורפים את הנוצות שנשארו על האווז עם ברנר או על הגז בעדינות.
- שלב שני: שופכים את המייפל על האווז ומעסים טוב מכל הכיוונים ועל זה מפזרים אז התבלינים.
- שלב שלישי: מכניסים למעשנה עד שהטמפרטורה הפנימית של האווז מגיעה ל-75 מעלות.
אחרי שהאווז מוכן אפשר לאכול אותו איך שהוא כמו קרניבורים אמיתיים ואפשר לשלב עם דברים אחרים, תהיו יצירתיים!
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=UCUNDyCHNlI