ביף וולינגטון

מתכון מטורף וכשר לביף וולינגטון

תמונה להמחשה
תמונה להמחשה
ביף וולינגטון

המתכון הזה שרף את הרשת עוד ב-2017, בתקופה ההיא עוד לא ידעו בארץ מה זה ביף וולינגטון, במתכון המקורי של השף גורדון רמזי יש בו בייקון וכאן הוא הוחלף בחזה אווז, לימים בשנת 2022 גם החזה אווז הוחלף לגמרי בפנקייק פרווה כדי שיספוג את כל הטעמים כמו שעושים במסעדות מישלן, אפשר לשלב ולעשות המון גרסאות אבל זה המתכון הבסיסי הכשר והראשון לביף וולינגטון.

 

ביף וולינגטון

פילה בקר עטוף בדוקסל פטריות, חזה אווז ובצק עלים.
כשר עם הכנה ב-6 שלבים בלבד!

 

מצרכים:

פילה מיניון (בקר), חזה אווז מעושן.

דוקסל פטריות: פטריות, שום, טימין, מלח גס, פלפל, חרדל (אפשר פשוט או דיז’ון), מעט שומן בוקס (לא חובה, זה להוספת טעמים).

בצק עלים
ביצים (חלמון בלבד)

  • שלב ראשון: צורבים את פילה הבקר על מחבת לוהט מכל צידיו – צליה מהירה כדי שרק המעטפת של הפילה תהיה צרובה(!).
  • שלב שני: לאחר שהבשר התקרר בחוץ מורחים אותו בחרדל (דיז’ון עם הגרגרים מומלץ).
  • שלב שלישי: יצירת דוקסל הפטריות – לוקחים את השום, פטריות, עלי טימין ותבלינים, קוצצים גס ומעבירים למעבד מזון לקבלת מחית במרקם גס (אנחנו מוסיפים שומן בוקס קצוץ דק דק לטעם עשיר) שאותה מעבירים אל מחבת על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים של הפטריות תוך כדי ערבוב – זה יהיה המעטפת שלנו, שימו את זה בצד.
  • שלב רביעי: יצירת הרולדה, חזה אווז מעושן פרוס על ניילון נצמד ולאחר מכן מריחה של דוקסל פטריות, מניחים את הפילה ומגלגלים עד שהחזה האווז עוטף את הפילה.
  • שלב חמישי: פורסים את הבצק על משטח העבודה שלנו בצורת ריבוע, מורחים חלמון על כל הקצוות, אוטמים טוב טוב את הפילה ומניחים אותו במרכז ואז חותכים את הבצק המיותר, כדי שיהיה לנו פילה עטוף באופן מושלם ב2 השכבות – דוקסל פטריות ובצק עלים.
  • שלב שישי ואחרון: מושחים את רולדת הבצק היפה שלנו בחלמון, יוצרים מעין פנסים (חתכים) ומפזרים מלח גס מלמעלה בנדיבות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות, לאחר כ-35 דק’ מוציאים ונהנים מפילה מושלם עם שכבות מפנקות של חזה אווז, דוקסל פטריות ומעטפת בצק פריך!
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=3ARvfENX5_Q

מתכונים

אננס על הגריל
ספטמבר 18, 2023
הקבב של בלילתי
ספטמבר 6, 2023
המבורגר סביח
ספטמבר 6, 2023
צ’יזבורגר כשר
ספטמבר 6, 2023
אוכף טלה בציר יין
ספטמבר 6, 2023

ביקורות מסעדות

מילון הדברים

דילוג לתוכן