
טנדיר למי שלא יודע הוא תנור אבן/טאבון, בישול בטנדיר נחשב לאחת משיטות הבישול העתיקות הנפוצה במדינות רבות בדרום מערב ומרכז אסיה.
אחד היתרונות המשמעותיים בטנדיר זה שהאוכל מתבשל מהחום שמתרכז בקירות הטנדיר, החום עוצמתי מאוד וגורם לזה שהאוכל מבושל במהירות ולא נשרף אלא יוצא עסיסי ועם טעם מיוחד שאין באף שיטת בישול אחרת!
פעם ראשונה זה אולי נראה מסובך אבל כמו שאפשר לראות בסרטון זה ממש לא.
כתף טלה בטנדיר
מתכון נדיר לכתף טלה בטנדיר או תנור בשני שלבים פשוטים
מצרכים:
כתף טלה, שמן זית, חרדל, מלח, פלפל, רוזמרין וטימין.
טנדיר
- שלב ראשון: מייבשים את הכתף טלה מהנוזלים, עושים חריצים עם סכין כדי להכניס את השיני שום ואז מעסים את הנתח עם תערובת של חרדל, שמן, מלח פלפל ורוזמרין ומוודאים שזה מכסה הכל.
- שלב שני: תולים את הכתף על הוו ומבשלים בטנדיר על 250 מעלות למשך 30-20 דקות, למי שאין טנדיר ועושה בתנור אז לעטוף בנייר קצבים של הקרניבורים או נייר אפייה ונייר כסף ואח”כ להכניס לשעתיים על 250 מעלות פלוס עוד רבע שעה בלי הניירות (גלוי).
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=0DFQU88Ptgc