
בין אם באלכם מדי פעם לגוון או שאתם שומרי כשרות וזאת תקופה שלא אוכלים אז עדיין אוכלים אוכל איכותי!
אם כבר אוכלים דג אז שיהיה מלך הדגים – קיימות עוד אופציות למי שרוצה להשתמש בדג שונה במתכון.
לוקוס במלח
מלך הדגים על הצלחת שלכם ב-3 שלבים פשוטים
מצרכים:
דג לוקוס (אפשר גם לברק, דניס, מוסר, בר ים), מלח, רוזמרין (לא חובה), ביצים.
- שלב ראשון: מערבים בקערה מלח ורוזמרין, מפרידים 2 ביצים וטורפים את החלבון בקערה, אחרי שהקצפנו טוב אנחנו שופכים אותו למלח ומערבבים טוב לקבלת מרקם של חול ים.
- שלב שני: מכינים בסיס מהמלח לדג (בגודל שלו) ואז מניחים את הדג ומכסים אותו עם שאר המלח בצורה הרמטית עד שלא יראו שום חתיכה מהדג ומהדקים טוב.
- שלב שלישי: מכניסים את הדג לתנור על 200 מעלות ל- 40 דקות ואחרי שמוכן שוברים את המלח ואפשר לאכול.
המלצת הגשה: לפלט את הדג על צלחת ולהגיש עם מעט לאבנה, עלי גפן, קצת שמן זית עם מלח פלפל.
טיפ קטן: מי שאוהב שואו אז לפני השבירה של המלח אפשר לשפוך עליו אלכוהול ולהדליק!
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=xqLgMygC0ko