
אנחנו הקרניבורים לוקחים את הלשון הכל כך ידועה שעשו ממנה עד היום בעיקר תבשיל פטריות לשלב הבא, מאה אחוז הנאה מובטחת! מי שרוצה לעשות תבשיל אז זה כבר במתכון אחר אבל הפעם באים להראות שאפשר להיות יצירתיים ולגוון עם החומר גלם המדהים הזה!
כמובן שיש למטה קישור לסרטון כדי שתוכלו לראות בעיניים את הטוב הזה…
לשון עגל מעושן
לשון עגל עסיסית עם טעמים מטורפים
כשרה עם הכנה ב-6 שלבים
מצרכים:
לשון עגל חלב, עלי דפנה, מקל קינמון, פלפל שחור גרוס, חרדל ללא גרגירים, ראב לבחירתכם, רוטב ממים חמים וסילאן טבעי למי שרוצה אקסטרה טעם.
- שלב ראשון: להפשיר את הלשון בחוץ לילה שלם (בדרך כלל היא מגיעה קפואה).
- שלב שני: לייבש אותה טוב טוב כדי שהתבלינים יחזיקו טוב בעישון.
- שלב שלישי: להרתיח סיר עם עלי דפנה, מקל קינמון ופלפל שחור גרוס לפי העין ולהוסיף את הלשון כדי שהיא תתבשל למשך שעה בטמפרטורה בינונית.
- שלב רביעי: לאחר כשעה כשהלשון כבר מוכנה מוציאים אותה החוצה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר (כ-10 דקות).
- שלב חמישי: מקלפים את הלשון ושוב מייבשים אותה טוב, לאחר מכן מורחים עליה חרדל ללא גרגירים ומפזרים עליה את הראב טוב טוב מכל הכיוונים.
- שלב שישי: מכניסים למעשנה על 100 מעלות לחמש שעות או עד שהטמפרטורה הפנימית של הנתח מגיעה ל-73 מעלות.
- שלב בונוס למי שרוצה אקסטרה טעם: כחצי שעה לפני הוצאת הנתח למרוח עליו תערובת של מים חמים וסילאן טבעי.
המלצת הגשה: לפרק את הלשון על פיתה/טורטיה עם קצת גווקאמולי ופלפלים חריפים בסגנון מקסיקני.
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=UDDJFvzgA5I