
הנה לכם מתכון קליל שמשלב גם בשר מפנק וגם דברים בריאים שמשתלבים בצורה מדהימה ומוסיפים טעם, המנה עצמה מתאימה לכל אירוח של משפחה ו/או חברים, בין אם זה בחגים ובין אם סתם לא באלכם לפתוח מנגל אבל עדיין להינות מבשר טוב, רמת הכנה קלה וכל אחד יכול לעשות אותה!
עוגת כרוב ממולאת בשר
בשר טלה מעורבב עם דברים טובים במעטפת של כרוב כשר עם הכנה ב-7 שלבים בלבד
מצרכים:
כרוב לבן שלם, חצי כוס שמן זית, 10 שיני שום, בצל, בהרט, כמון, עגבניות מרוסקות איכותיות משימורים, בשר טלה טחון, כוס בינונית של בורגול, 2 ביצים, צנוברים.
- שלב ראשון: מוציאים בעדינות את גזע הכרוב, עוטפים בניילון נצמד 5 שכבות ומכניסים למיקרו ל-15 דקות.
- שלב שני: מוציאים את הכרוב ולאחר מכן עושים חור בניילון ונותנים לו מנוחה של 10 דק’ ורק לאחר מכן מפרקים אותו בזהירות ומצננים לגמרי,
- שלב שלישי: בינתיים שמים במחבת חצי כוס שמן זית, 10 שיני שום פרוס דק ומדליקים את האש, כשהשמן מתחיל לרתוח מוסיפים בצל פרוס דק ומטגנים להזהבה, מומלץ לתבל עם בהרט וכמון אבל בגדול כל תיבול שבא לכם יכול להתאים.
- שלב רביעי: לוקחים את העגבניות המרוסקות ומוסיפים אותן למחבת ומבשלים עד שמתקבל מרקם כמעט כמו של מטבוחה.
- שלב חמישי: מורידים מהאש ולאחר מכן מוסיפים את הבשר טלה טחון, כוס בינונית של בורגול שטוף, 2 ביצים וצנוברים.
- שלב שישי – הבנייה של העוגה: מסדרים במחבת את עלי הכרוב כשהם חצי מחוץ למחבת וחצי בתוך המחבת, מפזרים את תערובת הבשר ואז בונים 3 שכבות (כמו לזניה ובשכבות הפנימיות לא צריך לסדר שחצי עלה יבלוט מחוץ למחבת), בשכבה האחרונה סוגרים עם עלים באמצע ומקפלים את העלים מסביב פנימה כדי שיכסו את העוגה.
- שלב שביעי: מכניסים לתנור עם מכסה (שיש בו חור קטן) לשעתיים על 160 מעלות, לאחר מכן מוציאים את העוגה ומצננים בחוץ במשך כ20 דק’, מעבירים לצלחת ופורסים, שיהיה בתאבון!
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=JvayVAIb3Fo
קרדיט למתכון: הקרניבור ירון גיל