צוואר כבש וטרפש (כמהין ישראליות)

מתכון לתבשיל צוואר כבש וטרפש (כמהין ישראליות)

תמונה להמחשה
תמונה להמחשה
צוואר כבש וטרפש (כמהין ישראליות)

את התבשיל הנפלא הזה סבתו עליה השלום של דניאל בלילתי הייתה מכינה כל ראש השנה, מדובר במתכון חג בסגנון מרוקאי וזאת זכות לשתף אותו עם הקרניבורים, תכינו אותו לעצמכם ולאנשים שאתם אוהבים ולא תתחרטו – אוכל שמגיע מהלב זה האוכל הכי טעים!

צוואר כבש וטרפש (כמהין ישראליות)

תבשיל צוואר כבש וטרפש מפנק בניחוח מרוקאי 

 

מצרכים:

צוואר כבש, פטריית טרפש (או שמפניון), שמן, כורכום, פלפל שחור, מרק בצל, פפריקה, עלי דפנה, סילאן.

 

  • שלב ראשון: מחממים את הסיר עם השמן, שוטפים את הצוואר ומייבשים טוב ולאחר מכן מכניסים לשמן לטיגון.
  • שלב שני: לאחר מספר דקות מוסיפים לתוכו את העלי דפנה ונותנים לבשר להתקרמל, אחרי שהבשר התקרמל מוסיפים מים עד לקו הבשר.
  • שלב שלישי: מוציאים את הקצף שיצא מהבשר ולאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים והסילאן ומערבבים טוב.
  • שלב רביעי: עשר דקות לפני שהתבשיל מוכן מוסיפים את הפטריות אחרי ששטפנו טוב טוב מכל החול (זמן הכנה כשעה וחצי).

קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=Z9F9SKv4CBs

מתכונים

אננס על הגריל
ספטמבר 18, 2023
הקבב של בלילתי
ספטמבר 6, 2023
המבורגר סביח
ספטמבר 6, 2023
צ’יזבורגר כשר
ספטמבר 6, 2023
אוכף טלה בציר יין
ספטמבר 6, 2023

ביקורות מסעדות

מילון הדברים

דילוג לתוכן