אווז שלם בטנדיר

מתכון פשוט לאווז שלם בטנדיר

תמונה להמחשה
תמונה להמחשה
אווז שלם בטנדיר
תמונה להמחשה
אווז שלם בטנדיר

טנדיר למי שלא יודע הוא תנור אבן/טאבון, בישול בטנדיר נחשב לאחת משיטות הבישול העתיקות הנפוצה במדינות רבות בדרום מערב ומרכז אסיה.

אחד היתרונות המשמעותיים בטנדיר זה שהאוכל מתבשל מהחום שמתרכז בקירות הטנדיר, החום עוצמתי מאוד וגורם לזה שהאוכל מבושל במהירות ולא נשרף אלא יוצא עסיסי ועם טעם מיוחד שאין באף שיטת בישול אחרת!

אווז שלם בטנדיר

מתכון סופר מפנק וכשר ב-3 שלבים וכלום זמן בישול

 

מצרכים:

אווז שלם, תבלין גריל, מלח, פלפל, צ’ילי גרוס, עלי דפנה, סויה, שמן זית, שומר, ברוקולי, תפו”א (ירקות שאוהבים בכללי), לימונים.

טנדיר, בולי עץ.

 

  • שלב ראשון: מדליקים את בולי עץ בתוך הטנדיר.
  • שלב שני: שורפים את הנוצות של האווז עם ברנר או על הגז, חותכים את הירקות לריבועים גסים ומתבלים עם השמן זית וסויה והלימונים.
  • שלב שלישי: מכניסים את כל הירקות לאווז ותופרים אותו, מתבלים את האווז עם התבלינים והרטבים שלנו (לערבב בקערה קודם) ולמרוח בצורה אחידה על כל הצדדים, תולים את האווז על המתקן של הטנדיר, מוציאים את הגחלים מהטנדיר ומכניסים אותו פנימה ל15-20 דקות.

קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=bW-Fs_-AoaI

מתכונים

אננס על הגריל
ספטמבר 18, 2023
הקבב של בלילתי
ספטמבר 6, 2023
המבורגר סביח
ספטמבר 6, 2023
צ’יזבורגר כשר
ספטמבר 6, 2023
אוכף טלה בציר יין
ספטמבר 6, 2023

ביקורות מסעדות

מילון הדברים

דילוג לתוכן