
חזה הודו מעושן בדבש יכול להיות בכל וריאציה אפשרית, בין אם סנדוויץ’ או מוקפץ על הסלט או סתם ככה לכיף.
הפעם דאגנו לכם למתכון המושלם לחזה הודו מעושן בדבש – כמה רמות מעל מה שאתם מכירים, גם טרי וגם ללא חומרים משמרים כמו מה שאתם קונים בסופר וידוע כלא בריא, במתכון הזה הכל בריא ואיכותי!
מעדן אמיתי שאתם חייבים להכין, מאה אחוזי הצלחה לחזה הודו מעושן בדבש – מילה של קרניבורים!
חזה הודו מעושן בדבש
מתכון ביתי לפסטרמה ביתית ובריאה שאפשר לשלוט במרכיבים שלה ב-3 שלבים
מצרכים:
2 חזה הודו נקבה (אפשר זכר), ראב שאוהבים (לא דומיננטי), ציר עוף (מתכון בהמשך), סירופ- סוכר חום, מלח, דבש, מיץ תפוזים.
- שלב ראשון: מפזרים את הראב בצורה אחידה על כל החזה (ללא עור), לאחר מכן מזריקים לתוך החזה את הציר עוף כדי שישאר ג’וסי.
- שלב שני: מכניסים את הסירופ, מכניסים לסיר את מה שנשאר מהציר עוף יחד עם שלושת רבעי כוס תפוזים, דבש, כף סוכר חום ומעט מלח, ומבשלים עד לרתיחה ומוציאים את הקצף.
- שלב שלישי: מכניסים את החזה למעשנה שחוממה מראש ל-105 מעלות, כל חצי שעה מורחים את הסירופ על החזה בשביל העסיסיות, זמן הבישול הוא שעתיים וחצי או 80 מעלות חום פנימי, כחצי שעה לפני שמוכן מפזרים מעל סוכר ונותנים לו להתקרמל מעל.
חשוב ביותר! הפסטרמה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע.
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=EkD9hDlkzsY