
לחמג’ון או לחמה בעג’ין? שניהם מדברים על אותו דבר – לחם עם בשר בשיטה הטורקית אז קבלו מתכון קליל ומאוד נחמד שתמיד בא בטוב בכל מצב!
למנה הזאת יש הרבה גרסאות מכיוון שהיא פופולרית, אנחנו בחרנו לתת לכם את הגרסה שלנו עם טוויסט של הבשר כדי שתוכלו להינות ממנה יותר!
לחמג’ון טורקי
מאכל מסורתי מפנק של בשר משובח על לחם כשר עם הכנה ב-5 שלבים בלבד
מצרכים:
בצל לבן, עגבניה, גמבה, כוסברה, בשר טחון מיקס בקר וטלה, שמן זית, בצק פוקאצ’ה רגיל.
- שלב ראשון: קוצצים את הבצל דק במעבד מזון.
- שלב שני: מקלפים את העגבניה ומוסיפים אותה למעבד יחד עם שתי פרוסות גמבה.
- שלב שלישי: מוסיפים פנימה את הבשר טחון למעבד למזון עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- שלב רביעי: מפזרים מעט קמח על המשטח עבודה ופותחים את הבצק בצורה עגולה (או צורה אחרת שבאלכם), מעל הבצק שמים את עיסת הבשר בצורה אחידה ומזלפים עליו קצת שמן זית.
- שלב חמישי ואחרון: מכניסים לטאבון על 440 מעלות לכמה דק’.
צורת הגשה מומלצת: לזלף מעל טחינה או רוטב שאוהבים עם קצת ירקות בצד ואז זה מושלם!
קישור לסרטון של המתכון: https://www.youtube.com/watch?v=F17HOofXJqE&t=3s