
לא הרבה יודעים אבל הפופולריות של המנה האהובה עראייס בארץ התחילה מהקהילה שלנו – קרניבורים אורגינל.
בסוף שנת 2016 פרסמנו מתכון לעראייס והוא צבר תאוצה ברמה של למעלה מיליון חשיפות וזה עוד בתקופה שרק פייסבוק היה פופולארי, מאז שדרגנו ועשינו הרבה מאוד גרסאות לעראייס אבל הבום הראשוני התחיל מהקרניבורים ואנחנו מאוד שמחים על כך, אז נעבור למתכון?
אז מה זה עראייס? עראייס מגיע בכלל מהמטבח הסורי והוא שילוב של פיתה, בשר ועל האש, רוב מי שמכיר את המאכל המדהים הזה חושב זה מאפה בכלל או מתכון מהשכנים שלנו, אז לא חברים – עראייס זה אוכל סורי!
טיפים לעראייס מושלם:
- תנו לפיתה להישרף קצת מבחוץ (לא בהגזמה), זה יהפוך אותה ליותר קראנצ’ית ואפשר למרוח על הפיתה מעט שמן כדי שלא תישרף.
- לגבי המילוי – שלבו כמה סוגי נתחים- שייטל, שומן טלה/כבש והיד נטויה אז תהיו יצירתיים!
- תוספות שחובה ליד העראייס- סלט ירקות, טחינה עם מרקם חלק וסמיך וכמובן חריף לאמיצים בינינו.
מצרכים:
- בשר טחון עם יחס של 25% שומן לפחות
- פטרוזיליה
- מעט בהרט
- מעט כמון
- שמן זית
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
בשלב הראשוני מכניסים את הבשר לחצאי פיתות (או רבעים למי שמעדיף) ואז צולים את הצד עם הבשר על הגריל – רצוי פחמים אבל גם גז יעבוד.
שלב אחד לאחר מכן כשהבשר נראה כמו קציצה עסיסית והחלק מסביב התחיל להשחים עוברים להשכיב את העראייס על אחד מהצדדים, תוך כ3 דק’ בערך הוא אמור להיות מוכן אבל צריך לשמור עליו קצת ולשחק איתו שלא ישרף יתר על המידה ויהפוך לפחם.
סדרו לכם אותו בצורת הגשה יפה ותיהנו!
.
.
קישור לסרטון של המתכון עראייס הקלאסי: https://www.youtube.com/watch?v=2IZWGIzzolY
.
.
רוצים לקחת את העראייס לאקסטרים? הוסיפו כבד אווז כמו בסרטון שעשינו בשנת 2017, הנאה מובטחת!
קישור לסרטון של המתכון עם הכבד אווז: https://youtu.be/Su3XlVNggcA